the Quest for the Jadebooks in Heaven

On the road again

Een bloedig vertrek uit Hovala's Tempel

Helaas, er bleek niet veel in Hovala’s tempel te bestaan naast het dagboek. De Godin van de geheimen sprak duidelijk dat het graf niet geopend mocht worden en Moradin de Grote zelf sprak tot mij dat we verder moesten. De tempel is een bij-een raapsel van stijlen, delen gemaakt door elven, dwergen en wie weet wat nog meer.

Als we terug reizen naar het meer, door de puzzel in omgekeerde volgorde te doorlopen, zien we daar 9 mannen: 4 wetenschappen en 5 bewakers. Ze (lees: de wetenschappers) onderzoeken het meer en onder druk van de bewakers verdwijnen de wetenschappers in het meer.

Het nare beeld dat deze vervelende lieden de heilige plek betreden waar we door Moradin zelf naar toegestuurd werden, kan ik niet verdragen. Ik val de bewakers aan, nadat net de generaal al door het meer in de beeldentuin terecht is gekomen. Snel rekenen we af met alle bewakers, behalve soldaat Boris Beouff en de kapitein. Boris en de kapitein zijn nare mannen, en lijken behoorlijk depressief en boos. Zeer depressief zelfs, zodra het kan pleegt de kapitein zelfmoord. Zeer onnobel, maar niet iedereen kan de leer van Moradin volgen en nobel zijn. We stelen kleren van de bewakers, die later misschien als vermomming kunnen dienen. Boris Beouff leeft nog, voor hoeveel zijn leven waard is. Hij bromt, gromt, en praat als een depressieve visboer.

De wetenschappers laten we leven: zij zien er ook uit als gevangenen, we nemen ze mee naar de paarden, die nog leven en slechts dorstig zijn. Bij de paarden vallen we moe in slaap, terwijl we nog wel goed letten op de wetenschappers, die uiteraard nog niet vertrouwd zijn.

Laat ik ook zo hoffelijk zijn om de namen van de wetenschappers hier te verkondigen en hun zo een plek te geven in de grootsheid der dingen. Hun achternamen hebben we overigens nog niet ontfutseld. Stephan, Hilbert, Mobius, Albert.

Comments

Xurqyn

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.